Vroege Vogels bezoekt Krimpenerwaard, NVWK levert bijdrage over landschap

Op 29 en 30 maart hebben twee ploegen van het BNNVARA TV-programma Vroege Vogels de Krimpenerwaard bezocht. Eén ploeg ging met presentatrice Willemijn Veenhoeven op pad, de tweede toog met Menno Bentveld de waard in. De kijker zal veel geïnterviewden herkennen, o.a. mensen van het Zuid-Hollands Landschap, van het waterschap HHSK en ook van de NVWK. Het programma belicht onze mooie natuur, maar er is ook aandacht voor problemen en probleemsoorten. Naast diverse onderwerpen die kenmerkende natuur in de waard betreffen, werd ons tot slot gevraagd welk typerend aspect van de Krimpenerwaard de NVWK nog zou kunnen belichten.

De NVWK staat voor beschermen, beheren en bestuderen van natuur, landschap en milieu in de Krimpenerwaard. Daar lag een mooie kans. Aan ons unieke slagenlandschap dat in de loop der eeuwen door menskracht is vorm gegeven, was nog geen woord gewijd. Daar kregen we van de programmamakers ruim de kans voor.

Kortom: in deze uitzending van Vroege Vogels op 7 mei as. wordt een boeiend en veelzijdig – hoewel uiteraard lang niet volledig – beeld van de Krimpenerwaard getoond.

Mis ‘m niet: Vroege Vogels, zaterdag 7 mei op prime time: 19.50 uur op NPO2.

Bron foto header:  bnnvara vroege vogels