Doe mee met de Race 2023, een superuitdagend vogelevenement!

Twintig jaar na de allereerste editie is het weer zo ver. We maken ons klaar voor de vijfde editie van de race! Waar Arie Ros en Jaap Oosterom er in 2018 beide met de winst vandoor gingen met maar liefst 194 vogelsoorten in één jaar, zetten we ons doel komend jaar op 200 soorten vogels binnen de grenzen van de Krimpenerwaard.

De vorige race werden er door alle deelnemers samen in totaal 214 soorten waargenomen. We zijn inmiddels een aantal jaren verder. Soorten komen en soorten gaan. Soorten waar we een aantal jaren geleden nog wel wat moeite voor moesten doen, zijn nu voor de hand liggend, maar helaas is het omgekeerde ook waar. Een soort als matkop lijkt zo goed als weg uit de Krimpenerwaard en we zullen misschien wel alles op alles moeten zetten deze soort op de jaarlijst te scoren. Aan de andere kant lukt het misschien nu meer deelnemers om (eindelijk) een steppekiekendief bij te schrijven?

De regels zijn niet ingewikkeld. Alle vogelsoorten (exclusief exotische en ontsnapte vogels) die waargenomen worden vanaf 01-01-2023 00.00 uur tot 31-12-2023 23.59 uur binnen de grenzen van de Krimpenerwaard en ingevoerd worden op krimpen.waarneming.nl tellen mee. Je kunt je opgeven door een mailtje te sturen naar coenvna@gmail.com of door een appje te sturen naar 06-38380899.
Hoewel het natuurlijk een wedstrijd is, staan genieten en gezelligheid bovenaan. Mocht je een zeldzame vogel hebben gevonden, deel dit dan zeker in de Bird Alert Krimpenerwaard WhatsAppgroep en voer de waarneming in op krimpen.waarneming.nl. Ook als je jezelf als een minder gevorderde vogelaar bestempelt, moet je zeker meedoen! Onthoud: meedoen is belangrijker dan winnen. Het is een goede stimulans om lekker veel uren buiten door te brengen en te genieten van al het moois dat de Krimpenerwaard te bieden heeft.
Naast de race spelen we nog het beruchte voorspelspel. Meer informatie daarover na aanmelding. Coen ziet de vele aanmeldingen graag verschijnen!

Foto header: zanglijster door Huig Bouter